De website van Tandarts Poggio wordt geladen. Even geduld aub...

Maandag - Donderdag 08:00-17:00 Vrijdag 08:00-13:00033 286 17 43Schans 273931KJ, Woudenberg
Voor spoedgevallen bel met met de Tandarts Spoed Praktijk: 0900 - 8602

We nemen ruim de tijd voor u

Angst voorkomen is belangrijk!Voor kinderen nemen wij ruim de tijd!

Praten over angst helpt!


Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts niet prettig omdat zij bang zijn voor de tandarts. Heb je dat ook, dan is het goed te weten dat je niet de enige bent. Laat dit je er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. Wie vinden het belangrijk je op je gemak te stellen. Je doet er goed aan met ons over je angst te praten. We nemen ruim de tijd voor jou en bespreken eerst wat er eventueel nodig is. Door bijvoorbeeld een lichte verdoving en nieuwe technieken hoef je geen pijn te voelen. We zorgen ervoor dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandarts omgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.

Angst bij kinderen

Om angst op latere leeftijd zoveel mogelijk te beperken is het van belang dat je je kind zo vroeg mogelijk meeneemt naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat.

Een aantal tips voor tijdens de behandeling van je kind:

  • Voor jonge kinderen is het goed als één van de ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. Oudere kinderen kunnen proberen het in hun eentje te doen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.
  • Blijf je er als ouder bij? Laat dan zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen valse beloftes, zoals: ‘Je voelt absoluut niks’. Als het dan tóch pijn doet, kan je kind zich verraden voelen.
  • Je kunt je kind belonen als het zich flink houdt. Geeft het een klein presentje, laat het een uurtje langer opblijven of verzin iets anders leuks. Beloon altijd pas achteraf en beloof geen dingen vooraf (“Als je doet wat de tandarts zegt dan krijg je…..”). Dit leidt nogal eens tot lastige onderhandelingen met het kind.

Tips

Een aantal tips om je angst te verminderen:

  • Wat ook de oorzaak van je angst is, zorg voor een sfeer van wederzijds vertrouwen tussen jou en je tandarts
  • Als je bang bent een behandeling te ondergaan, praat er dan over met je tandarts. Hij is er dan op voorbereid en kan eventueel extra tijd voor je nemen.
  • Laat u informeren over het soort behandelingen dat je te wachten staat, over wat er gaat gebeuren en waarom. Overweeg of het voor jou prettiger is om met een spiegel mee te kijken tijdens de behandeling, als dat kan.
  • Heb je angst voor pijn? Sta er dan op dat je verdoofd wordt.
  • Iedereen heeft behoefte aan controle. Spreek daarom met de tandarts een teken af, zoals het opsteken van je hand, waarop de tandarts de behandeling kan onderbreken. Zo heb je het gevoel dat je iets van de behandeling in eigen hand houdt.
  • Probeer eens of je baat hebt bij ontspannings- of ademhalingsoefeningen. Afleiding helpt vaak nog beter. Vraag eventueel om muziek, waarbij je zoveel mogelijk moeite doet er goed naar te luisteren. Als je aandacht voor de behandeling minder is, zal een eventueel vervelend gevoel minder zijn.
  • Heeft je tandarts geen begrip voor jouw angst, schaam je dan niet en zoek desnoods een andere tandarts. Eén die uitleg geeft en begrip toont voor jou en je wensen.
95%

Heeft wel eens angst voor de tandarts


100%

Gaat zonder angst bij ons vandaan


90%

Kom aansluitend zonder angst terug

All rights reserved Tandarts Poggio | Design: www.vink4vision.nl Fotografie: www.drone-pro.nl

Voor spoedgevallen bel met met de Tandarts Spoed Praktijk: 0900 - 8602